Title Header


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam pharetra, tellus sit amet congue vulputate, nisi erat iaculis nibh, vitae feugiat sapien ante eget mauris.Aenean sollicitudin imperdiet arcu, vitae dignissim est posuere id.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam pharetra, tellus sit amet congue vulputate, nisi erat iaculis nibh, vitae feugiat sapien ante eget mauris.Aenean sollicitudin imperdiet arcu, vitae dignissim est posuere id.

Get Adobe Flash player

1Безпека на дорозі – безпека життя

 Життя – це найдорожчий скарб. Та в дитинстві ми не розуміємо, що ним треба дорожити і здоров'я берегти. В цей час майбутнє уявляється безхмарним, а життя – безкінечним. Та насправді це не так, мить - і яскраві фарби радості змінюються на сумні відтінки біди. А щоб цього не сталося, потрібні знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації, і, головне, чітко їх дотримуватись.

 В ЗДО №12 "Ластівка" з 23 листопада по 27 листопада 2020року було проведено Тиждень безпеки дорожнього руху, під час якого педагоги знайомили малюків із правилами поведінки на дорогах, у громадському транспорті, виховували дбайливе ставлення до свого здоров’я та життя.

 Упродовж тижня діти ознайомилися зі знаками, розміткою на дорогах, розглядали ситуації, які можуть виникнути на дорогах і тротуарах. Метою заходу було закріпити з дітьми правила дорожнього руху, прищеплення розуміння необхідності суворого дотримання встановлених правил поведінки на дорозі, навчити приймати участь у дорожньому русі без негативних наслідків, вироблення навичок спостережливості, уміння самостійно приймати рішення в екстремальних ситуаціях, виховувати бережливе ставлення до свого життя, закріпити знання, що люди ходять по тротуару, розуміти призначення сигналів світлофора, закріпити знання дорожніх знаків, навчити розрізняти «дозволяючі» та «запобігаючі» знаки, правильно реагувати на сигнали світлофора, розуміти жести регулювальника, виховати у дітей дисциплінованість на дорогах, бажання бути уважними, спостережливими, обережними, попереджувати нещасні випадки.

            Велику увагу вихователі приділили роботі з дітьми: використовували комплексні заходи, які справляли найбільший вплив на малят, викликали у них інтерес та несли у собі корисну пізнавальну інформацію. А саме:

-заняття: «Транспорт та його роль в житті людини», «Дорожні знаки», «Дорожні знаки – азбука для водіїв та пішоходів», «Сигнали світлофора», «Для чого потрібно знати правила дорожнього руху»;

7   6

       2-                 3-

       4-                 5-

 -бесіди: «Види транспорту», «Правила поведінки в транспорті», «Небезпека на дорозі»,«Наш друг Світлофор»;

8   9

    - спостереження : за транспортом, за вулицею, де знаходиться ЗДО, за рухом пішоходів, розглядання дорожніх знаків.

-перегляд мультиплікаційного фільму про правила дорожнього руху «Уроки тітоньки Сови»;

-дидактичні ігри: «Червоний, жовтий, зелений», «Світлофор «Моргайко»», «Транспорт», «Знайди автомобіль за описом», «Зебра»

10   11

       12-                  13-

       14                  15-

-рухливі ігри: "Горобчики і автомобілі", "Ми-машини», «Стій! Увага! Йди!", "Червоний, жовтий, зелений"

 16-сюжетно-рольова гра: «Водій автобуса»; «Переведи малюка через дорогу»

       17-                  18-

       19-                  20-

       21-                  22-

-читання віршів та творів художньої літератури: А. Іванова «Як нерозлучні друзі дорогу переходили», С .Носова «Автомобіль», О. Бондарева «Азбука безпеки»; Т. Александрової «Світлофор Моргайко»

-моделювання проблемних ситуацій на дорозі;

- перегляд театру «Пригоди Колобка на дорозі»;

-консультації, бесіди з батьками на теми: «Як подбати про безпеку дітей на дорозі?», «Дисципліна дорослих на вулиці – запорука безпеки дитини»;

- бесіда – тренінг з працівниками ДПС;

- робота з посібником «Діти і вулиця»;

23     24

-цільові прогулянки, екскурсії до проїжджої частини дороги;

25-конкурс дитячого малюнка на тему: «Безпека на дорозі»;

26   27

30   31

33   32

       28-                     29-

Робота педагогічного колективу ЗДО «Ластівка» допоможе дітям убезпечити себе в реальному житті, на дорозі, допоможе істотно знизити кількість ДТП за участю дітей. Без цих знань неможливе перебування кожного з нас на вулиці, бо безпека дорожнього руху – це збережені людські життя.

 

Дошкільний навчальний заклад №12 м.Рівне.