Title Header


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam pharetra, tellus sit amet congue vulputate, nisi erat iaculis nibh, vitae feugiat sapien ante eget mauris.Aenean sollicitudin imperdiet arcu, vitae dignissim est posuere id.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam pharetra, tellus sit amet congue vulputate, nisi erat iaculis nibh, vitae feugiat sapien ante eget mauris.Aenean sollicitudin imperdiet arcu, vitae dignissim est posuere id.

Get Adobe Flash player

01Лялька-мотанка - сакральний оберіг

Лялька-мотанка сакральний оберіг, українська таємниця і диво, яку наші пращури вважали символом жіночої мудрості, надійним оберегом у дорозі, берегинею роду, посередником між живими та ще ненародженими.

Скільки подій   пов’язано з нею, скільки колискових вона чула, скільки лагідних слів… Вона не лише береже родинне вогнище, але й має здатність здійснювати бажання.Кожна культура має свої власні обереги, традиційні образи та тотеми. Це можуть бути дерев’яні чи кам’яні фігурки, металеві вироби, ляльки і … Одним з найпоширеніший предметів-оберегів на території України є лялька-мотанка. Така іграшка не просто фігурка для ігор, а справжній амулет та талісман для сім’ї та її членів. Для різних життєвих ситуацій створювалися відповідні ляльки. Зустрічаються ляльки–обереги для будинку, родинного вогнища, для захисту дітей та господарства від злих сил та лихого ока та багато інших.

У ЗДО до педагогічної ради на тему «Виховання свідомого громадянина з почуттям патріотизму та поваги до державних цінностей засобами художної літератури та творчої спадщини В. Сухомлинського» була організована вихователями груп   виставка – традиційної української іграшки, що прийшла із давніх часів. Протягом тижня у музичній залі ЗДО вихованці, працівники закладу мали можливість поринути у світ краси та багатства ляльки – мотанки, яка буде прикрашати національні куточки груп. Щиро дякуємо всім, хто долучився до виготовлення сакрального оберегу.

02   03

04   05

06   07

Ми народилися і живемо на такій чудовій, багатій мальовничій землі — Україні. Тут жили наші предки, живуть наші батьки, тут корінь роду українського що сягає сивої давнини. І де б ми не були, але завжди будемо відчувати поклик рідної землі. Тільки ті, хто знає історію, культуру, традиції свого народу, той хто поважає і пишається цим, завжди буде відчувати тепло своєї родини, віру у свою країну, її щасливе майбутнє.

Дошкільний навчальний заклад №12 м.Рівне.