Title Header


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam pharetra, tellus sit amet congue vulputate, nisi erat iaculis nibh, vitae feugiat sapien ante eget mauris.Aenean sollicitudin imperdiet arcu, vitae dignissim est posuere id.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam pharetra, tellus sit amet congue vulputate, nisi erat iaculis nibh, vitae feugiat sapien ante eget mauris.Aenean sollicitudin imperdiet arcu, vitae dignissim est posuere id.

Get Adobe Flash player

Як розповісти дитині про Різдво

 

 

 

Музика в житті малюків

У дитини одним із перших формується слуховий аналізатор, тож музика найраніше серед усіх видів мистецтв стає доступною для сприйняття дитини. Приємні, злагоджені звуки потрібні для гармонійного фізичного та інтелектуального розвитку дитини і у лоні матері, і після народження. Вони сприят-ливо діють на настрій дитини, викликають у неї відчуття задоволення.

Доведено, що музика може заспокоювати чи збуджувати нервову систему, прискорювати чи уповільнювати роботу серця та дихання, нормалізувати ар-теріальний тиск, підвищувати рівень ендорфіну, регулювати температуру тіла, активізувати імунітет, стимулювати вироблення гормонів, що блокують стрес.

Дитину мають оточувати благодатні звуки природи (дзюркіт струмка, шелест листя, щебетання птахів) та музики (колискові та дитячі пісні).

Батькам слід знати, що музичні здібності у дитини можуть виявлятися дуже рано, проте якщо ви не помічаєте особливих їхніх проявів – однозначні висновки про їх відсутність теж не варто робити. Лише систематична турбота батьків про прилучення дитини до музики зможуть закласти в ній «ядро» музичності.

music 2

 Як підготувати дитину до свята в дитячому садку

Шановні батьки, свято в дитячому садку – це велика подія для дитини і для вас. Пропонуємо поради, які допоможуть вам підготувати дитину до свята.

                  Зовнішній вигляд дитини

     Зачіска, одяг та взуття дитини мають бути охайні, святкові та зручні. Щоб переконатись, що дитині буде комфортно – треба завчасно приготувати костюм, дати можливість дитині в ньому походити вдома.

               Присутність батьків

    Намагайтеся знайти час, щоб відвідати святковий ранок за участю своєї дитини. Адже маленькі діти виступають не перед аудиторією, а насамперед перед вами. Зверніть увагу: коли ваша дитина виступає, вона дивиться вам у вічі, шукаючи підтримки та схвалення. Якщо у вас немає можливості бути присутнім на святі – підготуйте до цього дитину, поясніть причину.

                   Перегляд свята

     Приходьте за 10-15 хвилин до початку свята, зніміть верхній одяг та займіть місце у залі. Вимкніть мобільний телефон, щоб не відволікати увагу дітей. Не коментуйте виступи дітей та не робіть зауваження – це може мати небажані наслідки. Підтримуйте виступ дітей оплесками, адже для них це є свідченням успіху.

   Шановні батьки, чекаємо Вас на дитячих ранках, концертах, спектаклях з хорошим настроєм та позитивними емоціями!

Дошкільний навчальний заклад №12 м.Рівне.