Title Header


Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam pharetra, tellus sit amet congue vulputate, nisi erat iaculis nibh, vitae feugiat sapien ante eget mauris.Aenean sollicitudin imperdiet arcu, vitae dignissim est posuere id.Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Etiam pharetra, tellus sit amet congue vulputate, nisi erat iaculis nibh, vitae feugiat sapien ante eget mauris.Aenean sollicitudin imperdiet arcu, vitae dignissim est posuere id.

Get Adobe Flash player

115 лютого відзначають свято Стрітення в Україні. У народному українському побуті це свято здавна символізує зустріч Зими з Весною. Кажуть у цей день Зима Весну зустрічає, та заморозить її хоче, та лише сама від цього хотіння страждає.

Детальніше: 16.02. Свято Стрітення

1Коли приходить зима, випадає перший сніг та наступають морози, ми неодмінно починаємо чекати та готуватися до Новорічних та Різдвяних свят: заздалегідь готуємо подарунки, продумуємо як і з ким будемо святкувати.

А свят зимою й справді чимало. І кожне має свої звичаї та обряди. Деякі з'явилися ще в прадавні часи, інші – трохи пізніше, під впливом християнства

Детальніше: 14.01. Колядуємо, щедруємо, радіємо, святкуємо

1Безпека на дорозі – безпека життя

 Життя – це найдорожчий скарб. Та в дитинстві ми не розуміємо, що ним треба дорожити і здоров'я берегти. В цей час майбутнє уявляється безхмарним, а життя – безкінечним. Та насправді це не так, мить - і яскраві фарби радості змінюються на сумні відтінки біди. А щоб цього не сталося, потрібні знання і вміння, як діяти в тій чи іншій ситуації, і, головне, чітко їх дотримуватись.

 В ЗДО №12 "Ластівка" з 23 листопада по 27 листопада 2020року було проведено Тиждень безпеки дорожнього руху, під час якого педагоги знайомили малюків із правилами поведінки на дорогах, у громадському транспорті, виховували дбайливе ставлення до свого здоров’я та життя.

Детальніше: 27.11.  Безпека на дорозі – безпека життя

1Осінь, золота красуня,

Вже крокує по землі,

Осінь барви розсипає —

Всі яскраві, чарівні.

Уже традиційно в осінні дні в ЗДО «Ластівка» проведено свято Осені. На захід до дітей завітала Осінь – господиня, казкові герої. Свято було насичене різноманітними героями і інсценівками, піснями, таночками, іграми. Вихованці перевтілювалися в різних героїв казок, оповідань, розігруючи їх, як маленькі актори. Для дітей «Свято Осені» – це справжнє море веселощів і необмеженого щастя. І хоча осінь і називають «сумовитою порою», хто як не діти, найбільше радіють яскравому різнокольоровому листю, дощику, після якого можна вдосталь набігатися в гумових чоботях. Саме тому осінні свята в дитячому садку – одні із найбільш улюблених у дітей. Вихованці отримали багато позитивних емоцій, а на завершення Осінь усіх почастувала своїми дарами - смачними яблучками.

Детальніше: 17.11. Свято Осені

19 листопада – визначна дата в історії українського народу. Незалежна Україна вшановує Преподобного Нестора Літописця та відзначає День української писемності та мови.

Ми живемо на чудовій, багатій, мальовничій землі – на нашій славній Україні. Розмовляємо рідною державною українською мовою. А мова у нас – багата, мелодійна, щира, як і душа українського народу. Її зміцнення та розвиток – почесна місія від наймолодшого до найстаршого громадянина України.

Детальніше: 09.11.  День української писемності та мови в дитячому садку

12Прощавай, садок дитячий!

Кінець травня щорічно ознаменований завершенням навчального процесу, проведенням свята останнього дзвоника та випускних.

Випускний у дитячому садочку – це своєрідний перший рубіж для дошкільнят та їх батьків, адже попереду – нові горизонти і стільки незвіданого й цікавого!

Ось і настав довгоочікуваний час прощання наших старших дошкільнят з рідним дитячим садочком.

Детальніше: 02.06. Прощавай, садок дитячий!

0-1Міжнародний день захисту дітей

День захисту дітей – це нагадування суспільству про необхідність захищати права дитини, щоб усі діти росли щасливими, навчалися, займалися улюбленою справою і в майбутньому стали чудовими батьками та громадянами своєї країни.

Водночас це й свято тих, хто завжди поруч з дітьми, хто піклується про них і допомагає твердо стати на ноги – батьків, вихователів, наставників. Саме заради здійснення всіх дитячих мрій та сподівань, заради їхнього щастя дорослі готові долати всі труднощі і перешкоди.

Вітаємо усіх вихованців нашого Закладу дошкільної освіти зі святом! Нехай дитинство буде яскравим, захоплюючим, сповненим любові, ласки та добра!

Детальніше: 01.06. Міжнародний день захисту дітей

0000001«З вишиванкою в серці Україну єднай!»

Всесвітній День вишиванки святкують щороку у третій четвер травня. Цьогоріч цей день припадає на 21 травня. День вишиванки почали відзначати у 2006 році. Головна традиція свята – одягнути вишиванку. День вишиванки відзначають завжди у будній день, аби показати, що вишита сорочка невіддільна частина побуту, яка органічно вписується у сучасне щоденне життя.

Детальніше: 21.05. «З вишиванкою в серці Україну єднай!»

1Всеукраїнське заняття доброти

«Гуманне та відповідальне ставлення до тварин»

 Відповідно до листа Міністерства освіти і наук України від 28 січня 2020 року № 4/435-20 директорат дошкільної та шкільної освіти Міністерство освіти і науки України інформує, що благодійна організація «Благодійний фонд «Щаслива лапа» реалізує просвітницько-виховний проєкт, спрямований на формування в дітей гуманного та відповідального ставлення до тварин. Із цією метою Благодійний фонд пропонує провести 02 березня 2020 року в закладах дошкільної освіти ІІ Всеукраїнське заняття доброти «Гуманне та відповідальне ставлення до тварин», присвячене Всесвітньому дню котів, який відзначається 01 березня.

Детальніше: 06.03. Всеукраїнське заняття доброти

1Розвиток креативності у вихователів

25 лютого, у рамках підготовки до педагогічної ради, у закладі дошкільної освіти, практичним психологом Анастасією Жолобчук проводилось заняття з елементами тренінгу для педагогів на тему «Розвиток креативності у вихователів». Метою даного заняття було визначення поняття творчих здібностей і креативності, проведення вправ на розвиток даних вмінь, релаксаційні вправи. Усі знання, вміння, досвід, які було отримано, педагоги вміло перенесли у завершальній, творчій частині заняття - творили прекрасне нетрадиційними техніками малювання.

Детальніше: 25.02.  Розвиток креативності у вихователів

1«Зимі з Весною помиритись і нам ніколи не сваритись!»

Знайомлячи вихованців з різноманітними народними святами, звичаями та традиціями святкування, ми залучаємо дітей до народознавства, формуємо у них національну свідомість, гордість за свою приналежність до такої нації, як українці, повагу до народних традицій.

Детальніше: 16.02. «Зимі з Весною помиритись і нам ніколи не сваритись!»

14 лютого 2020 року відбулося засідання школи педагогічної майстерності. Вихователь Жабчик О.М. ділилась досвідом роботи з колегами ЗДО з питання впровадження інноваційних технологій: «Блоки Дьєнеша – універсальний дидактичний матеріал».

Одне з найважливіших завдань виховання маленької дитини - розвиток її розуму, формування розумових умінь і здібностей, які дозволять легко освоїти нове. На вирішення цього завдання мають бути спрямовані зміст і методи підготовки мислення дошкільників до шкільного навчання. За своїм змістом ця підготовка не повинна вичерпуватися формуванням уявлень про числа і найпростіші геометричні фігури, навчанням рахунку, додаванню і відніманню, вимірах у найпростіших випадках. Не менш важливим, ніж арифметичні операції, для підготовки до засвоєння математичних знань, є формування логічного мислення. Дітей необхідно вчити не тільки обчислювати і вимірювати, а й міркувати.

Детальніше: 04.02. Школа педагогічної майстерності

1День Соборності України в ЗДО «Ластівка»

 

Тобі, Україно, мій мужній народе,
Складаю я пісню святої свободи.
Усі мої сили і душу широку
Й життя я віддам до останнього кроку,
Аби ти щаслива була, Україно —
Моя Батьківщино!

 

У закладі дошкільної освіти 22.01.2020року відзначали День Соборності України. Вихователі провели тематичні  заняття та ранкові зустрічі, де  розповіли малятам про історію виникнення свята Соборності, пригадали українські державні символи, національні пам'ятки України, пояснили дошкільникам  слово «соборність», яке означає єдність, згуртованість, неподільність.

Детальніше: 27.01. День Соборності України в ЗДО «Ластівка»

1Фестиваль колядок і щедрівок “Різдвяний передзвін”

 Педагогічні працівники  закладу  продовжують знайомити дітей із зимовими звичаями та традиціями українців.

 Напередодні світлого свята Водохреща у садочку пройшов конкурс колядок і щедрівок, який уже став гарною традицією.

Детальніше: 27.01. Фестиваль колядок і щедрівок  “Різдвяний передзвін”

Дошкільний навчальний заклад №12 м.Рівне.